4.1.3 Yhteydet työnhakijoiden ja yrityksen edustajan välillä

Edico – palvelun käyttökuvauksia 
Yritysryhmä Arkkitehti -, insinööri – ja suunnittelutoimistot  

Yritys
Olemme teollisuuden suunnittelua tekevä yritys, joka pystyy tekemään joko uuden tai uudistettavan teollisuuslaitoksen prosessisuunnittelua, mekaanista tehdassuunnittelua, sähköistyssuunnittelua, automaatiosuunnittelua ja tietoteknistä suunnittelua. Asiakkaitamme ovat teollisuuslaitokset ja projektitoimituksia teollisuudelle suorittavat yritykset.

Yhteydet työnhakijoiden ja yrityksen edustajan välillä
Yhteydet työnhakijoihin pyrimme hoitamaan suurelta osin hoitamaan etäyhteyksillä, koska hakijoita on sekä läheltä että kaukaa.
Lähellä asuvat haastatteluun valitut työnhakijat tapaamme normaalisti henkilökohtaisesti, mutta nyt Corona epidemian aikana haastattelemme myös heitä etänä Edico – palvelun kautta. 
Kaukana asuvia haastatteluun valittuja työnhakijoita haastattelemmeaina etänä Edico – palvelun kautta.

  1. Sovimme työnhakijan kanssa istuntoajan ja pyydämme häntä varaamaan sellaiset tiedostot valmiiksi, joita hän haluaa esitellä meille tai joita me haluamme hänen esittelevän meille niiden tiedostojen lisäksi, joita meillä jo on ollut käytössä tähän mennessä. Pyydämme häntä myös tutustumaan Edico – palvelun käyttöohjeisiin palvelun www- sivuilla ainakin siltä osin, kuin ne koskevat istuntoon kutsuttuja henkilöitä.
  2. Lähetämme hänelle kutsun ja linkin avattuun Edico – istuntoon sähköpostilla ja salasanan tekstiviestillä noin kymmenen minuuttia ennen istunnon sovittua alkamisaikaa.
  3. Työnhakija pääsee lähetetyn linkin kautta istunnon kirjautumisikkunaan ja kirjoittaa nimensä ja salasanan vastaaviin kenttiin ikkunassa ja klikkaa ”Kirjaudu sisään” – painiketta. Tämän jälkeen kutsutulle henkilölle avautuu istunnon näkymä.
  4. Kutsuttu henkilö osaa avata video – yhteyden ja ääniyhteyden, jos hän on tutustunut käyttöohjeisiin. Opastamme tarvittaessa istunnon alussa työnhakijaa puhelimitse niin, että varmasti saamme istunnossa video – ja ääniyhteyden avattua. Silloin, kun video – ja ääniyhteys on avattu Edico – istunnossa, voimme lopettaa mahdollisesti tarvitun puhelinyhteyden käytön.
  5. Istunnossa haastattelija tai haastattelijat ja työnhakija näkevät toisensa, keskustelevat toistensa kanssa ja esittelevät toisilleen tiedostoja (esim. yritysesittely, työn kuvaukset, työtilakuvaukset/todistukset, työtodistukset, suositukset jne.).  Esitettävät tiedostot eli ne, joita kaikki näkevät samaan aikaan voivat olla pdf – tiedostoja, kuvatiedostoja ja videoita. Omalle koneelle ladattavat tiedostot voivat olla lähes mitä tahansa tiedostoja. 

Edico – palvelun käyttö on muuttanut suuresti uusien työntekijöiden valintamenettelyä ja tuonut siihen tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

Suuri etu on tehokkuuden ohella kuitenkin se, että voi erillään olevien ihmisten kesken ilman pelkoa tietojen vuotamisesta vaihtaa luottamuksellisia tietoja tai mitä tahansa tietoja joko samanaikaisissa istunnoissa tai eriaikaisissa istunnoissa ja siten välttää hajautetun toiminnan haittapuolia.