3. Edico – palvelu – tuotteet – toimintokuvaukset

Palvelulla on neljä tuotetta.
Seuraavassa esitellään tuotteet ja lyhyt käyttöesimerkki jokaiselle tuotteelle.

3.1 Edico S (10GB), xx € /kk
Tämä on tuote, joka on tarkoitettu yhdelle tilinomistajalle. Tilinomistaja voi kutsua yhteen tai useampaan istuntokansioon useita osanottajia. Istuntokansioissa voidaan jakaa tiedostoja osanottajien kesken ja esittää niitä suoraan osanottajille samanaikaisessa istunnossa.

Tilinomistaja ja kutsutut osanottajat voivat ladata tiedostoja istuntokansioon omilta tietolaitteiltaan tai kopioida tiedostoja istuntokansiosta omille tietolaiteelleen. Samanaikaisessa istunnossa video -ja ääniyhteyden käyttö on mahdollista ja tiedostoja voidaan esittää netin yli.

Lyhyt käyttöesimerkki
Esimerkiksi ihmisryhmä yrityksessä, yhteisössä tai muu vapaa ryhmä pitää etäkokouksen aiheesta, jonka takia muutoin osanottajien olisi matkustettava sovittuun paikkaan pitämään kokousta.

Edico S tarkemmin

3.2 Edico G (30GB), xx € /kk
Tämä on tuote, jolla voi olla tilinomistajan lisäksi muita rinnakkaisia tilin käyttäjiä. Tuote sopii erinomaisesti sellaiseen käyttöön, jossa on tarvetta siihen, että tiliä voi erikseen käyttää tilinomistaja ja useampi rinnakkainen tilin käyttäjä. Jokainen tilin käyttäjä eli tilinomistaja tai rinnakkaiden tilin käyttäjä voi nimetä omia kansioita. Näihin kansioihin on jokaisella tilin käyttäjällä pääsy ja mahdollisuus esitellä ja kerätä aineistoa kollegoilleen. He voivat työskennellä eri paikkakunnilla tai olla työmatkoilla. Tilin käyttäjät voivat tilin tunnuksillaan avata minkä tahansa kansion, jakaa tiedostoja ja ajatuksia, keskustella sekä kutsua ulkopuolisia kyseiseen istuntokansioon erillisellä kansiotunnuksella.
Vain tilinomistajalla on tilin salasanan uusintamahdollisuus, jolloin sen avulla hän voi aina päästä tilille ja muuttaa salasanan haluamakseen tapauksessa, jossa salasana on joutunut esim. vääriin käsiin.

Lyhyt käyttöesimerkki
Yhtenä esimerkkinä voisi olla se, että yrityksellä on myyntitiimi, jolla on eri tuotteille varatut myyjille nimitetyt istuntokansiot esitteitä varten. Kuhunkin kansioon kuuluvista esitteistä vastaa siihen nimetty käyttäjä. Kuitenkin jokaisella käyttäjällä (myyjällä) on mahdollisuus käyttää kaikkien tiliin kuuluvien kansioiden aineistoa myyntityössään.

Edico G tarkemmin

3.3 Edico C (10GB), xx € /kk
Tuotteella on vain yksi tilinomistaja.
Tuote toimii kuten Edico S, mutta siinä ei ole tiedostojen esitysominaisuuksia (diaesitys) vaan ominaisuuksia, jotka mahdollistavat eri kutsuttujen osanottajien tiedostojen käsittelyn niin, että istunnon kukin kutsuttu osanottaja näkee kansiossa vain omat tiedostonsa ja tilinomistajan joko julkisiksi määritetyt tiedostot tai yksittäiselle osanottajalle tarkoitetut tiedostot. Tilinomistaja sen sijaan näkee kaikkien kutsuttujen osanottajien tiedostot ja tietenkin omat tiedostonsa. Sovellus toimii myös älypuhelimella, jolloinka txt-muotoa olevien tiedostojen avulla voidaan toteuttaa chat-viestitys kahdenkeskisesti tilinomistajan ja kutsutun osallistujan kesken luottamuksellisesti.

Lyhyt käyttöesimerkki
Tarjoustilanne, jossa tarjoavat yritykset (kutsutut osanottajat) näkevät vain omat tarjouksensa kansiossa, mutta tarjoukset saaneen yrityksen edustaja (tilinomistaja) näkee kaikkien tarjoavien yritysten tarjoukset. Videoneuvottelulla voidaan täydentää tietoja kussakin tapauksessa erikseen, jolloin istuntokansiossa ovat keskustelemassa vain yhden tarjoavan yrityksen edustaja ja tilinomistaja eli tarjouksen saaneen yrityksen edustaja.

Edico C tarkemmin

3.4 Edico CG (30GB), xx € /kk
Tuotteella on yksi tilinomistaja ja sillä voi olla useita rinnakkaisia tilin käyttäjiä. Tuotteelle voidaan avata kahdenlaisia istuntokansioita. Sille voidaan avata Edico G – istuntokansioita ja myös luottamuksellisia Edico C – istuntokansioita.

Huomaa se, että tämän Edico CG – tuotteen C – istuntokansiossa voi olla, toisin kuin Edico C – tuotteen istuntokansiossa, tilinomistajan lisäksi myös rinnakkaisia tilin käyttäjiä.

Edico CG – tuotteen toiminnot ovat yhdistelmä Edico C – tuotteen ja Edico G – tuotteen palveluista.

Lyhyt käyttöesimerkki
Opettaja (tilinomistaja) pitää etäopetusta useille oppilaille (kutsutut osanottajat) CG- istuntokansiossa. Opetusta voivat seurata rinnakkaiset tilin käyttäjät. Opettaja voi ladata tehtävädokumentin kaikille oppilaille nähtäväksi ja pyytää oppilaita tekemään tehtävän määräaikaan mennessä. Jokainen oppilas tekee tehtävän omalla tietolaitteellaan ja lataa sen Edico – istuntokansioon. Jokainen oppilas näkee vain omat vastauksensa, mutta opettaja ja rinnakkaiset tilin käyttäjät näkevät kaikkien oppilaiden vastaukset. Opettaja voi antaa suullista palautetta jokaiselle oppilaalle kutsumalla hänet sellaisen istuntokansion videoneuvotteluun, jossa ei ole muita oppilaita. 

Edico CG – tuotteella on paljon käyttömahdollisuuksia, jos yhdistellään sen eri ominaisuuksia.

Edico CG tarkemmin