1. Edico – palvelu – rakenne

1.1 Palvelin

Edico – palvelu käyttää hyvin suojattua suomalaista verkkopalvelinta.
Palvelun käyttöön riittää tietokone tai laite, joka käyttää nettiselainta (tabletti, älypuhelin).

1.2 Tilit

Palvelimelle voidaan perustaa tilejä tilaamalla tai ostamalla tätä sivustolta, jolloin hankkijasta tulee tilinomistaja
Tilinomistaja voi luoda tililleen tarpeellisen lukumäärän istuntokansioita, joissa tiedostojen vaihto ja/tai esitys tilinomistajan ja hänen kutsumiensa osanottajien kesken tapahtuu.

1.3 Istuntokansiot

Jokaiseen istuntokansioon tilinomistaja voi kutsua haluamansa määrän kutsuttaja osanottajia.
Tiedostot ladataan istuntokansioon istuntokansion käyttäjien ja kutsuttujen osanottajien omilta tietolaitteilta.
Sekä tilinkäyttäjä että kutsutut osanottajat voivat avata tiedostoja nähtäväksi itselleen.
Istuntokansion käyttäjät voivat myös ladata istuntokansiossa olevia tiedostoja omille tietolaitteilleen.

1.4 Tiedon kulku

Tilinomistaja valitsee tililtään sen istuntokansion, jota hän aikoo käyttää tiedostojen vaihtoon niiden henkilöiden kanssa, joita hän aikoo kutsua istuntakansioon.
Sen jälkeen tilinomistaja kopioi tiedostot omalta tietolaitteeltaan avattuun kansioon ja kutsuu henkilöt.
Kun kutsutut henkilöt ovat istuntokansiossa, niin kaikki osanottajat voivat ladata tiedostojaan istuntokansioon, ladata tiedostoja istuntokansiosta omille tietolaitteilleen tai voivat katsella tiedostojen tietoja suoraan selaimen kautta istuntokansiosta (tietyt tiedostomuodot kuten kuvat, videot ja pdf dokumentit) sekä pitää yhteyttä videonnäytön ja -ääniyhteyden kautta. Kaikki tämä on turvallista eli ulkopuoliset eivät pääse tietoihin käsiksi – kaikki tarvittava yhteydenotto voidaan toteuttaa myös ilman sähköpostiviestejä.

Esimerkkejä käyttötapauksista:

  • Tilinomistaja luo tietokoneellaan A1 istuntokansion F1 ja kutsuu siihen tiedostojen jakamiseen ja esittämiseen osanottajia, joilla on laitteet V1 ja V2.
  • Tilinomistaja luo tabletilla A2 istuntokansion F2, johon hän kutsuu laiteiden V3 ja V4 omistajat lataamaan kuvia katsottavaksi ja jaettavaksi.
  • Tilinomistaja siirtää tablettiin A2 kertyneitä dokumentteja (esimerkiksi kuvia) kansion F3 kautta tietokoneelleen A1 muokattavaksi.
  • Tuotteilla S, G, CG tai kokeilukansiolla Edico Lite käyttäjä voi pitää esityksen: Aluksi hän tallentaa PowerPoint esityksestään jpg-tiedostot koneensa A1 kansioon. Hän luo tililleen kansion Fn ja lataa jpg-tiedostot siihen. Sitten hän pyytää vieraansa (yleisönsä) osallistumaan laitteella V5 istuntoon kansiossa Fn. Laite V5 voi olla kokousnäyttötaulu, jolloin esityksen voi paikalla olevana ohjata puhelimella A3 tai etänä esimerkiksi laitteella A1